Himalaya Zout

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Ontdek de kracht van Himalaya Zout

 

Himalaya Zout

Himalaya zout; wat is het precies, wat maakt het zo speciaal en waarom wordt het toegevoegd aan verzorgingsproducten? Bij Bodynaturals kunnen we je daar alles over vertellen. Wij zijn dé expert op het gebied van natuurlijke lichaamsverzorging. We laten je dan ook graag ontdekken wat de kracht is van zout uit de Himalaya. 

Waarom is Himalaya zout roze?

Het woord zegt het natuurlijk al, maar Himalaya zout is zout dat afkomstig is uit een zoutmijn aan de voet van het Himalayagebergte. Dat dit zout op deze locatie wordt gewonnen, maakt het zo bijzonder. Vroeger grensde het Himalayagebergte aan zee. Nadat de zee het land binnenstroomde, dampte de zee in. Het zout blijft daarbij achter, waardoor het vandaag de dag in een mijn gewonnen kan worden. In principe gebeurt dit met andere soorten zout op dezelfde manier, alleen is bij het indampen van de zee bij het Himalayagebergte ijzeroxide opgeslagen. Hierdoor heeft het zout een roze kleur gegeven.

Himalaya zout als verzorgingsproduct

De roze kleur maakt dit zout natuurlijk mooi om te zien, maar dat is niet het enige wat Himalaya zout uniek maakt. Naast dat dit zout een andere kleur heeft dan ander zout, bevat het ook andere mineralen. Dat zorgt voor een lager natriumgehalte en een iets andere smaakbeleving. Maar op het gebied van lichaamsverzorging zou zout uit de Himalaya ook voordelen met zich meebrengen. Veel mensen ervaren dat dit zout een heilzame werking heeft. Daarom wordt het veel gebruikt voor verzorgingsproducten zoals scrubs en badzout.

Badzout: kom volledig tot rust

Laten we beginnen met badzout. In ons assortiment vind je badzout dat bestaat uit Himalaya zout. Het zout heeft een ontspannend effect. Terwijl je heerlijk in het warme water ligt, lost het zout op en neemt je huid de mineralen op. Om de ervaring compleet te maken, is het zout geparfumeerd. Volledig op natuurlijke basis uiteraard. De geuren die vrijkomen helpen je om alle stress van je af te laten glijden. Dat laatste mag je overigens letterlijk nemen; dit zout zou namelijk je huid helpen om gifstoffen te verwijderen.

Bodyscrub: een zachte, gehydrateerde huid

Himalaya zout is ideaal voor een bodyscrub. In ons assortiment vind je dan ook een bodyscrub waar dit zout aan toegevoegd is. Hiermee kunnen dode huidcellen effectief van de huid worden verwijderd, wat we met een mooi woord ‘exfoliëren’ noemen. Samen met de effecten van andere actieve ingrediënten resulteert dit in een zachte, goed gehydrateerde huid. Een natuurlijke exfoliant is een essentieel onderdeel van je verzorgingsroutine, gebruik de natuurlijke kracht vooral in je voordeel.

Ontdek de natuurlijke kracht van Himalaya zout

Bij Bodynaturals geloven we in de kracht van natuurlijke ingrediënten. Himalaya zout mag dus zeker niet ontbreken. Als je wilt weten wat zout uit de Himalaya zo speciaal maakt, raden we je aan om een van onze verzorgingsproducten gewoon eens uit te proberen. Kom tot rust met natuurlijke badzout of gebruik een scrub met zout uit het Himalayagebergte. Kijk rustig rond in ons assortiment en ervaar zelf de kracht van natuurlijke producten.

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.

Altijd op de hoogte blijven van onze aanbiedingen, nieuwste producten en koopjes? Schrijf je dan nu in, je kunt je altijd weer afmelden.

De waardering van bodynaturals.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 39 reviews.
×

Hallo!

Voor Whatsapp contact klik even op ons logo svp!

×